امنیت که از نیازهای اساسی جامعه بشری است جایگاه ویژه ای در جهت حفظ آرامش و افزایش کیفیت زندگی شهروندان خواهد داشت لذا دست یابی به این موضوع با بهره گیری از نگهبانان آموزش دیده و سیاست های پیشگیرانه تحقق پذیر خواهد بود.
با توجه به رشد صعودی افزایش جمعیت و زندگی شهری و ساختن ساختمان های بزرگ و مراکز مختلف و ایجاد مشکلات متعدد برای ساکنان وجود نگهبان محله بسیار ضروری است.
نگهبان محله چیست؟
نگهبان محله به فردی میگویند که با رعایت اصول و مقرراتی که برای او وضع شده است از مکان ها و اموال کارفرمایان در زمان و مکان مشخص شده محافظت کند.
نگهبانان محله یا نگهبان شهرک برای حفاظت از اموال و اماکن که در اختیار آن ها قرار گرفته است آموزش هایی را براساس قرارداد توسط موسسه حفاظتی طی میکنند و آن ها در برابر تمامی چیز هایی که به این افراد سپرده شده است مسئول هستند، نگهبانان آموزش دیده در برابر قانون کار حق الزحمه دریافت مینمایند و تمامی حقوق کارگری نیز برای این افراد لحاظ میگردد.
نگهبانی و مراقبت کردن از مکان های تجاری، مسکونی و خودرو هایی که در پارکینگ ها قرار دارند تماما وظایف نگهبان محله میباشد که برای جلوگیری کردن از دزدیده شدن و آسیب رسیدن باید نگهبان به هر فردی که مشکوک است واکنش نشان دهد و مظنون را به نزدیک ترین پاسگاه یا کلانتری محله معرفی کند یا میتواند افراد مشکوک را به گشت های مربوط به محله که از طرف پلیس 110 فعالیت دارند معرفی کرده و از بروز هرگونه حوادث جلوگیری نماید.
این افراد باید برای درامان ماندن از هرگونه خطرات، هوشیاری کامل داشته باشند و هرگونه فعالیت مشکوک را زیرنظر گرفته و با پلیس 110 در میان بگذارند تا از شر مزاحمین و دزدی ها در امان بمانند.
نقش اصلی نگهبان محله چیست؟
نقش اصلی نگهبان محله مراقبت کردن و ایجاد امنیت و آرامش در محل است و انتظامات و نگهبان محله چند وظیفه مهم به عهده دارند. عدالت و مساوات، جدیت در کار، حفظ شخصیت افراد، قابل اعتماد بودن انتظامات، داشتن اطلاعات دقیق درباره سازمان، وقت شناس بودن، داشتن اخلاق خوب، رازدار بودن، تسلط داشتن به اعصاب، خونسرد بودن، داشتن صبر و حوصله و دلسوز بودن از وظایفی هستند که باید نگهبان و مأموران انتظامات داشته باشند.
نگهبان محله چه وظایفی دارد؟
- نگهبان محله ضمن پوشیدن لباس فرم و داشتن کارت نگهبانی باید ثبت غیبت پرسنل را انجام دهد.
- باید مجوز های خروج اشیا و اموال را در دفتر مخصوص نگهبانی ثبت کند.
- نگهبان موظف است به موقع حضور داشته باشد.
- در موقع به وجود آمدن مشکل سریعاً گشت را به محل اعزام کند و صحنه جرم را حفظ نماید.
- گزارش های حاکی از قبیل آتش سوزی، دزدی و دیگر حوادث را هرچه سریع تر به مسیولین گزارش دهد.
- مانع ورود افراد متفرقه و مشکوک به داخل شود.
- بدون کم و کاستی باید گزارش های رفت و آمد با وسایل نقلیه و افراد و به وجود آمدن مشکلات و… را به ردهبالاتر بدهد.
در نتیجه، میتوان گفت که نگهبان محله نقش بسیار مهمی در حفظ امنیت و آرامش در محله و شهر دارد. وظایف او شامل حفاظت از اموال و اماکن، پیشگیری از جرایم، نگهداری زیبایی و نظافت محیط و ... میشود که همگی برای ایجاد محیطی سالم و پایدار بسیار حائز اهمیت هستند.
موسسه حفاظتی و مراقبتی صیانت ظفر سپاهان با بکارگیری نگهبانان آموزش دیده و زبده در محله ها و شهرک ها و اقدامات حرفه ای آنها در جهت پیشگیری از جرایم موجب حفظ آرامش، حراست از اموال و دارایی های شما اقدام مینماید.